19 ianuarie 2010

EUCALIPTUL - "STALPUL" CERULUI SI LEACUL BOLILOR RESPIRATORII

Eucaliptul - „stâlpul“ cerului şi leacul bolilor respiratorii

Deblocant al căilor respiratorii

In bolile aparatului respirator, prin proprietăţile antivirale şi expectorante, frunzele de eucalipt sunt folosite în majoritatea afecţiunilor respiratorii acute sau cronice (tuse, gripă, guturai, răceală, laringită, faringită, sinuzită, rinită, bronşită, astm bronşic, angină, pneumonie, pleurezie şi chiar tuberculoză pulmonară). Prin deblocarea căilor respiratorii şi fluidificarea secreţiilor are loc uşurarea respiraţiei şi reducerea crizelor de febră intermitentă, cu scăderea temperaturii corpului.


MOTANUL MEU


MOTANUL MEU SIMPATIC PE NUME MOTOCEL


Motocel este cel mai bun motanel, anu acesta implineste 6 ani, are grija de bunica o conduce pana la poarta de fiecare data cand pleaca undeva. Este foarte ascultator, nu pleaca niciodata de acasa si nici nu este pretentios la mancare, dar cateodata ii place sa lenevesca si nu mai baga pe nimeni in seama. Si bunica il iubeste mult...





motocel lenevind


PARIS


Sora mea viseaza sa locuiasca la Paris si gandindu-ma la ea am zis sa incep turul oraselor cu nimeni altul decat minunatul Paris. Cu dedicatie pentru tine draga sorela.




Paris - Basilique de Sacre Coeur


Paris este capitala şi cel mai mare oraş al Franţei.

Oraşul este traversat de fluviul Sena, care împarte oraşul în două părţi:

Malul Drept, în partea de nord a Parisului, şi Malul Stâng, în partea de sud.



Paris - La Tour Eiffel





Slide 2

Oraşul a fost înfiinţat cu peste 2.000 de ani în urmă pe o insulă de pe fluviul Sena,la cca. 375 km. în amonte de gurile fluviului de la Marea Mânecii.

Oraşul modern s-a extins de pe insulă (Ile de la Cité) departe, dincolo de ambele maluri ale Senei. Parisul în sine acoperă o suprafaţă de 105 km2 ; împreună cu suburbiile sale se extinde pe o suprafaţă de 1432 km2 ; ocupă o poziţie centrală în bogata regiune agricolă cunoscută ca Bazinul Parisului şi constituie unul dintre cele opt departamente ale regiunii administrative Île-de-France. Este de departe centrul cel mai important de comerţ şi cultură.


Le Château Chambord






Slide 3












Clima –
Prin poziţia sa în partea vestică a Europei şi într-o câmpie relativ apropiată de mare, Parisul beneficiază de influenţele binefăcătoare ale Curentului Golfului şi are o climă moderat temperată. Vremea poate fi totuşi foarte schimbătoare, în special iarna şi primăvara, când vântul poate fi ascuţit şi rece. Temperatura medie anuală este de 12°C; media în iulie este de cca. 19°C iar în ianu arie este de cca. 3°C.





Paris - La Tour Eiffel















Le Château Chambord



















Paris - Les Champs Elysées






















Paris – L` Opéra Garnier















Paris - l`Arc de Triomphe de l`Etoile




SANDYBELL EPISODUL 3

- SANDYBELL -

EPISODUL 3 PARTEA 1

UNA PROMESSA, E' UNA PROMESSA





EPISODUL 3 PARTEA 2