19 ianuarie 2010

PARIS


Sora mea viseaza sa locuiasca la Paris si gandindu-ma la ea am zis sa incep turul oraselor cu nimeni altul decat minunatul Paris. Cu dedicatie pentru tine draga sorela.
Paris - Basilique de Sacre Coeur


Paris este capitala şi cel mai mare oraş al Franţei.

Oraşul este traversat de fluviul Sena, care împarte oraşul în două părţi:

Malul Drept, în partea de nord a Parisului, şi Malul Stâng, în partea de sud.Paris - La Tour Eiffel

Slide 2

Oraşul a fost înfiinţat cu peste 2.000 de ani în urmă pe o insulă de pe fluviul Sena,la cca. 375 km. în amonte de gurile fluviului de la Marea Mânecii.

Oraşul modern s-a extins de pe insulă (Ile de la Cité) departe, dincolo de ambele maluri ale Senei. Parisul în sine acoperă o suprafaţă de 105 km2 ; împreună cu suburbiile sale se extinde pe o suprafaţă de 1432 km2 ; ocupă o poziţie centrală în bogata regiune agricolă cunoscută ca Bazinul Parisului şi constituie unul dintre cele opt departamente ale regiunii administrative Île-de-France. Este de departe centrul cel mai important de comerţ şi cultură.


Le Château Chambord


Slide 3
Clima –
Prin poziţia sa în partea vestică a Europei şi într-o câmpie relativ apropiată de mare, Parisul beneficiază de influenţele binefăcătoare ale Curentului Golfului şi are o climă moderat temperată. Vremea poate fi totuşi foarte schimbătoare, în special iarna şi primăvara, când vântul poate fi ascuţit şi rece. Temperatura medie anuală este de 12°C; media în iulie este de cca. 19°C iar în ianu arie este de cca. 3°C.

Paris - La Tour EiffelLe Château ChambordParis - Les Champs Elysées


Paris – L` Opéra GarnierParis - l`Arc de Triomphe de l`Etoile
3 comentarii:

  1. si cand mergem si noi la Paris?:D

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa nu uitati sa ma luati si pe mine, ca vreau si eu la Paris :D

    RăspundețiȘtergere
  3. un oras frumos, ai ce sa vezi si chiar nu te plictisesti acolo.

    RăspundețiȘtergere