20 ianuarie 2010

O PIESA DE SUFLET


Elli Kokkinou - De ginete - gamato.ro


.:: Elli Kokkinou - De ginete ::.

Mu les sta ksafnika
Pos thelis na s' afiso
Ke ta onira pu i dio mas
Kaname na sviso
Na figo thes horis
Na se taleporiso
Na se ksehaso ke
Na min s' akoluthiso
Omos


De ginete de ginete
Apla etsi na s' afiso
Tha gino i skia su ego
Ke tha se kinigiso
Se kathe meros ke stigmi
Tha vriskome ke 'go eki
Su leo


De ginete de ginete
Me piani to marazi
S' agapisa ki afto etsi apla
Na kseris den allazi
Den ine magazi i kardia
Na mpenovgenis etsi apla
Su leo

ROMA

ROMA

ORASUL ETERN, CETAREA SFANTA SAU ORASUL DE PE SAPTE COLINE

Roma este capitala Italiei. Situat pe malul fluviul Tibru, oraşul are o istorie îndelungată fiind de-a lungul secolelor capitala Republicii Romane, a Imperiului Roman, a Bisericii Romano - Catolice şi a Italiei moderne.


Roma este un important centru turistic. Printre monumentele cele mai faimoase se numară Colosseumul şi Columna lui Traian. O enclavă a Romei este şi statul Vatican, un teritoriu suveran al Sfântului Scaun situat într-un cartier roman. Este cel mai mic stat din lume, şi capitala singurei religii care are reprezentaţie în Natiunile Unite.


BISERICA SAN PIETRO - VATICAN

Creatie a lui Bernini; Pelerinii şi telespectatorii din intreaga lume ştiu că in fiecare an de Crăciun este amplasată o iesle in Piaţa San Pietro din Vatican. Dar nu toţi ştiu că acest lucru o noutate adusă in Vatican de Papa Ioan Paul al II-lea. Observand lipsa decoraţiunilor in zona colonadelor lui Bernini, in 1982 Papa a sugerat ca misterul care a avut loc la Betleem să fie reprezentat in zonă, in linie cu spiritul ieslei realizate de Sf. Francisc de Assisi in 1223.


Roma are o climă tipică de tip mediteranian, ce caracterizează regiunile Italiei situate pe coasta mediteraneană. Cea mai plăcută climă este din luna aprilie până în iunie, şi de la mijlocul lui septembrie până în octombrie.


COLOSSEUMUL

Ramane cea mai vestita si mai mare arena construite vreodata de catre romani. In forma de elipsa, cu o inaltime de 55m, oferind locuri pentru aproximativ 50.000 spectatori. Initiativa construirii Colosseumului a avut-o imparatul Nero ca urmare a influientei majore pe care o avea in acele timpuri luptele de gladiatori. Astfel s-a realizat o arena imensa pentru asemenea spectacole publice.

FONTANA DI TREVI

O splendoare - Fontana di Trevi a fost construita de arhitectul salvi in 1735 si terminata in 1762; Apa vine din izvorul Acqua Vergine, numit asa deoarece, conform legendei, o fecioara le-a aratat sursa soldatilor insetati. Se spune ca trebuie sa arunci un banut in fantana ca sa fii sigur ca te vei intoarce la Roma, dar si ca dorintele puse la aruncarea banutului se indeplinesc.
SANDYBELL EPISODUL 4

- SANDYBELL -

EPISODUL 4 PARTEA 1


UN INCONTRO DA FAVOLA
EPISODUL 4 PARTEA 2